Tjop Tjop Prins Bram d’n Irste

November 13, 2012 Nieuws  Geen reacties

Afgelopen vrijdag, 9 november, was het dan eindelijk zover.Het grote geheim, de nieuwe prins van het Faantelaand zou eindelijk bekend worden gemaakt tijdens de tweede editie van “Ut groots Fèrs 11-11 bal”

De avond werd geopend door presentator Dingeman Knaap die Prins Harry dun Irste uitnodigde om zijn laatste polonaise te gaan lopen.

Een mooi welkomstwoord van de voorzitter van de COR, Arjan de Bruijn, het traditionele cadeau voor de prins, bloemen voor zijn prinses en natuurlijk het Fèrs volkslied, live gespeeld door De Fik Erin, betekende het begin van een nieuw seizoen. Dat carnaval het feest is van de lach maar af en toe ook met traan bewees wethouder Albert Smit toen hij Karin Luppens in het zonnetje zette en haar verraste met 11 rode rozen.

Met een lekkere opwarming van DJ Corné zat de stemming er meteen goed in. De elfde hint, “Nog eentje”, werd bekend gemaakt en de laatste raoibriefkes ingeleverd. Na een spetterend optreden van zanger Dennis was het tijd voor de “aftoiging” van Prins Harry. Die op zeer professionele wijze ” I did it my way” ten gehore brachten.

De klok gaf ondertussen al ruim vijf over elf aan toen DJ Corné het bekende lied Victory instartte, er kwam een grote “doos” tevoorschijn die langzaam de hoogte inging terwijl het publiek, traditioneel bij dit lied, op de hurken ging zitten. Om exact 11 minuten over 11 werd met een luide knal en een confettiregenbui de nieuwe prins van het Faantelaand letterlijk onthuld. Prins Bram, geen dun Irste, dun leste, dun enigste of dun ellefde maar gewoon Prins Bram. Na een luid gejuich en een welgemeend applaus kon Prins Bram zijn troonrede brengen en natuurlijk alle felicitaties in ontvangst nemen. De Gallibent zorgde voor een uitstekende carnavaleske sfeer zodat onze nieuwe Prins gelijk zijn polonaisekwaliteiten kon tonen. Eén nadeel natuurlijk voor menig bezoeker, de ober was gevlogen en zij moesten vanaf nu zelf voor hun versnaperingen zorgen. Maar zelfs dat kon de pret niet drukken. Het werd namelijk 110% feest zodra De Fik Erin het podium betrad. Zij wisten De Witte Leeuw helemaal op zijn kop te krijgen. Jong en oud zongen en feestten dat het een lieve lust was.

We kunnen met zijn allen weer terug kijken op een mooie opening van het nieuwe carnavalsseizoen. We wilden het 11-11-11 feest van vorig jaar nog een dunnetjes overdoen. Dat dunnetjes is niet gelukt…..

Het werd een dik vet feest !!

FF Delen...Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on StumbleUponDigg thisBuffer this pageShare on LinkedInShare on TumblrShare on RedditEmail this to someone

Laat een reactie achter

Je mag gebruik maken van HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>